Lidé vyzkoušeli, jak sportují postižení

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Odpoledne uspořádala městská část v rámci veletrhu neziskových organizací, který se konal ve stejný den. „Cílem akce bylo mimo jiné seznámit veřejnost se sociálními programy v městské části, prezentovat aktivity pro hendikepované i seniory,“ řekl radní pro sociální oblast Petr Ayeboua. Informace lidé získávali v jednotlivých stáncích.

Zajímavý byl zejména doprovodný program. Během odpoledne měli děti i dospělí možnost vyzkoušet střelbu na florbalovou branku z pozice vozíčkáře, střelbu na basketbalový koš, stolní tenis pro nevidomé. S neskrývaným obdivem k postiženým lidé zkoušeli jízdu na invalidním vozíku přes drobné bariéry, která prověřila nejen jejich obratnost a šikovnost, ale i fyzičku. Závodilo se také v jízdě handbiku, což je kolo speciálně upravené pro jízdu pomocí rukou.

Akci doprovodil program na podiu. Největší úspěch však sklidila kapela tělesně postižených studentů a absolventů škol Jedličkova ústavu The Tap Tap, která svým neskutečně originálním hudebním vystoupením naprosto strhla přítomné hosty k tanečnímu reji a veselí.