Ocenění pro nejlepší policisty i zachránce života

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Dvacetiletý skaut Ondřej Rabiňák může být příkladem pro ostatní. „Pohotovým zákrokem zabránil pokusu o sebevraždu jiného člověka. Odměna mu patří za to, že se dokázal včas a správně rozhodnout, což ne každý dokáže,“ řekl místostarosta Jan Záruba, který má oblast bezpečnosti na starosti.

Poděkoval i oceněným členům bezpečnostních a záchranných složek. „Peněžité dary jsou jednak oceněním jejich práce, ale zároveň i motivací pro ostatní. V důsledku by to vše mělo vést k zvýšení bezpečnosti občanů Prahy 6,“ vysvětluje Záruba.

Za mimořádné výsledky při výkonu služby a kvalitní práci v průběhu celého roku dostali finanční odměnu strážníci z obvodu Prahy 6 Jaroslav Mraček, Ludvík Kučera, Ondřej Smetana. Jako nejlepší policisté byli oceněni Mgr. Miroslav Šmejkal, Jan Procházka a Bc. Radek Krákora. Za vynikající práci během loňského roku dostali ocenění hasiči Quido Hartman, Dušan Šíma a Jiří Matějka.

Ocenění nejlepších policistů i strážníků patří mezi tradiční způsob, jakým Praha 6 podporuje bezpečnost občanů. Pravidelně také přispívá nákupem věcných darů.


Ondřej Rabiňák ze skautského oddílu Jeleni v zahradách břevnovského kláštera zachránil život muži, který se pokoušel o sebevraždu.