Vítězové na Vítězném náměstí

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Za asistence celého týmu společně s trenérem Zahálkou, prezidentem klubu Martinem Vaculíkem a radních Prahy 6 byl na Vítězném náměstí odhalen banner, který připomíná jejich triumf v dubnovém superfinále a vítězství nad Vítkovicemi 5:4 a zisk dalšího titulu mistra.

„Měli jsme skvělý start do sezony, byli jsme druzí v Poháru mistrů. Dávali jsme celkově hodně gólů, podávali jsme dobré výkony a vypovídá o tom i závěr sezony,“ řekl Milan Fridrich, kapitán Tatranu Střešovice. Z rukou starostky Marie Kousalíkové převzal šek na 50 tisíc korun, jako poděkování radnice.

Pražský tým nejúspěšnějším florbalovým týmem v republice. Ve Střešovicích navíc roste kvalitní sportovní základna, pečují zde o více jak 500 dětí v žákovských a mládežnických týmech. Výkony střešovických florbalistů mohou fanoušci sledovat na říjnovém Poháru mistrů ve švédské Umee, kam si staronoví šampioni zajistili postup.

„Radnice dlouhodobě podporuje sportovní oddíly působících na území městské části, stejně tak oceňuje i výborné výsledky jednotlivců i týmů,“ říká radní pro sport a školství Ondřej Balatka. Na konci loňského roku dostalo od radnice odměnu za skvělou reprezentaci hned sedm klubů za tituly získané v baseballu, nohejbalu, ve stolním tenisu, v házené, atletice, ledním hokeji i florbalu.