Záhony studentů již kvetou

náhled souboru Praha 6 si připomněla 67. výročí konce druhé světové války pietními akty u několika památníků, u kterých se sešli váleční veteráni, občané i politici. Společně se poklonili válečným obětem a vzdali hold hrdinům.

Bývalá pískoviště již zdobí nové záhony trvalek. Vysadili je tam studenti Střední odborné školy stavební a zahradnické podle vítězných návrhů svých spolužáků, studentů 3. a 4. ročníků zahradnického oboru.

Projekt Květiny dětí, jehož cílem bylo podpořit tvůrčí schopnosti mladých lidí a propojit je s praxí, vznikl na podzim, kdy studenti vytvářeli návrhy záhonů trvalek přímo na míru vybraným místům v ulicích Radimova, K Červenému vrchu a ve vnitrobloku Brunclíkova na Petřinách. Jednalo se o nepoužívaná pískoviště. Trvalky podle vítězných návrhů, které vybírala odborná porota, vysadili studenti denní nástavby. Na jejich práci se přišla podívat starostka Marie Kousalíková, která stála u zrodu projektu, i ředitel Střední odborné školy stavební a zahradnické Miloslav Janeček.