104 let oslavila paní Aloisie Faberová

náhled souboruNejstarší občanka Prahy 6 paní Aloisie Faberová oslavila 104. narozeniny. Do Domova sv. Karla Boromejského, kde žije již druhým rokem, jí přišli gratulovat také zástupci radnice starostka Marie Kousalíková a místostarosta pro sociální oblast Petr Ayeboua.

Paní Aloisie Faberová se narodila 5. června 1908 v obci Nové Dvory u Kutné Hory. Do Prahy 6 přišla na začátku války z Podkarpatské Rusi, kam se předtím přestěhovala za manželem. Z dnešní Václavkovy ulice se v 60. letech s rodinou přestěhovala na nám. Interbrigády, kde bydlela ještě před dvěma lety. Jelikož je paní Aloisie Faberová stále hlášena ve svém bubenečském bytě, je pravděpodobně nejstarším šestkovým občanem.

Paní Faberová vychovala čtyři syny, většinu života strávila péčí o rodinu a má dvacet čtyři pravnoučat. Dnes již většinu dne tráví na lůžku, ale ještě v pětadevadesáti prý dokázala doběhnout tramvaj. Má ráda kvalitní víno, přestože hůře slyší, ráda poslouchá v rádiu mluvené slovo. Přejeme paní Aloisii pevné zdraví.


Paní Aloisie Faberová žije v Domově sv. Karla Boromejského a je nyní nejstarší občankou Prahy 6.