Galerie Chodník má otevřeno stále

náhled souboru Zahrada Pélleovy vily po roce opět ožila kulturními odpoledni pro seniory. V červnu se hned dvakrát mohli lidé přijít pobavit programem, který pro ně připravila radnice ve spolupráci s Galerií Anderle.

Jeho činnost oficiálně zahájila první výstava mladých umělců z Ateliéru Kaštan, kterou mohla veřejnost zhlédnout v červnu. Další výstavy se budou konat během roku. „V této galerii budeme prezentovat práci profesionálních i amatérských umělců žijících a tvořících v Praze 6, a to včetně dětských a školních prací,“ říká starostka Marie Kousalíková, která první vernisáž v Galerii Chodník zahájila. „S nadsázkou lze říci, že tato galerie bude veřejnosti otevřená nepřetržitě,“ dodala. Radnice počítá také s instalacemi výstav k významným historickým událostem.

„Pro letošní rok již máme připraven plán výstav. V červenci si veřejnost bude mít možnost prohlédnout novou výstavu obrazů malíře Oldřicha Holuba, obyvatele Hanspaulky,“ říká radní pro kulturu Veronika Vymětalová.

V srpnu bude výloha patřit dílu architekta Pavla Janáka, v září na výstavu naváže expozice Osada Baba 1932. Za výlohou Skleněného paláce vznikla platforma pro prezentaci investičních záměrů, projektů a staveb z území Prahy 6, a tím i možnost přispět k veřejné diskusi nad nimi. Do výlohy lze umístit i trojrozměrné modely.


Po vernisáži se díla přesunula do výlohy, kde jsou k vidění 24 hodin denně.