Mladí i slavní umělci zahráli ve Hvězdě

náhled souboru K již tradičním kulturním podnikům v Praze 6, které jsou určeny nejen pro seniory, patří cyklus koncertů ve Hvězdě, přičemž ten letošní ročník opravdu jedinečný.

První koncert probíhal netradičně přímo v prostoru letohrádku Hvězda. Celý cyklus zahájil „Koncert ve znamení tanga” v podání známého houslového virtuoza Jaroslava Svěceného za doprovodu Ladislava Horáka (akordeon a bandoneon) a Miloslava Klause (kytara). Druhý koncert s názvem „Hudební mládí Prahy 6“, na kterém se představil stočlenný orchestr základních uměleckých škol pod vedením dirigenta Libora Peška, již proběhl pod širým nebem před letohrádkem. Hudební cyklus konečně uzavřel koncert „V lidovém tónu“ malého dechového orchestru Ústřední hudby Armády České republiky.

V červnu se také uskutečnil další z cyklu koncertů „Z hvězdiček rostou hvězdy“, ve kterém se představují nejtalentovanější studenti pražské konzervatoře. V sálu Národní technické knihovny se představily Kristýna Kalinová s hrou na violoncello a Ludmila Rýznarová na klavír. Komorní duo pod vedením prof. Vladana Kočího zahrálo skladby C. Debussyho, M. Regera, F. Chopina, J. Ježeka.

Další ze série koncertů, které jsou pro veřejnost zdarma, se koná 1. 9. od 17 hodin.


Dirigent Libor Pešek vedl stočlenný orchestr dětí z uměleckých škol z Prahy 6.