Pohár Prahy 6 měl rekordní účast dětí

náhled souboruJubilejní desátý ročník sportovních soutěží o Pohár Prahy 6 ovládla ZŠ Bílá. Předstihla ZŠ Petřiny-jih a ZŠ Červený vrch. Dětem ze škol na prvních pěti místech předala starostka Marie Kousalíková ceny, poháry a medaile během slavnostního zakončení soutěže na radnici.

ZŠ Bílá v historii soutěže zvítězila podruhé. „Máme kvalitní tělocvikáře a šikovné děti, které se zúčastnily většiny ze soutěží,“ vidí klíč k úspěchu zástupce školy Petr Korecký. Do letošního ročníku soutěže, která probíhala během celého roku, se zapojil rekordní počet soutěžících i škol. „O pohár závodilo 5339 žáků z dvaceti základních škol a víceletých gymnázií u Prahy 6 a okolí,“ uvedla Renata Mrzenová z Domu dětí a mládeže U Boroviček, který akci pro Prahu 6 organizuje.

Během celého školního roku se žáci utkávali v soutěžích, závodech a turnajích různého sportovního odvětví atletiky, míčových her, plavání, orientačního běhu, ale i golfu, šplhu a sportech včetně šachu. Celkem si vyzkoušeli 29 sportovních odvětví.

Početná účast škol patřila turnajům v malé kopané na ZŠ Petřiny sever, soutěži v přehazované na ZŠ Emy Destinnové, florbalu dívek na ZŠ T. G. Masaryka. 15. ročník turnaje v minifotbalu McDonald’s Cup se nově konal na fotbalových hřištích SK Aritma Praha. Tradicí v rámci Poháru Prahy 6 se v posledních letech staly přespolní běhy, např. běh okolo Džbánu (kde hlavní spolupořadatelem je FTVS Praha) a běh v Nebušicích, kterého se letos účastnilo přes 300 běžců obvodu Prahy 6. Své zástupce měla i letos Praha 6 v krajském přeboru škol v orientačním běhu v oboře Hvězda. V letošním roce vzrostl i počet zúčastněných škol v soutěži v házené i miniházené, kde spolupořadatelem je HC Dukla Praha.

Pohár Prahy 6

1. ZŠ Bílá 208 bodů

2. ZŠ Petřiny – jih 204 bodů

3. ZŠ Červený vrch 147 bodů

4. ZŠ Emy Destinnové 130 bodů

5. ZŠ Dědina 113 bodů


Vítězové Poháru Prahy 6 ze ZŠ Bílé převzali na radnici medaile, poháry a hodnotné ceny z rukou starostky.