Senioři se bavili v zahradě

náhled souboru Zahrada Pélleovy vily po roce opět ožila kulturními odpoledni pro seniory. V červnu se hned dvakrát mohli lidé přijít pobavit programem, který pro ně připravila radnice ve spolupráci s Galerií Anderle.

Ukazuje se, že zahrada je ideálním místem pro setkávání našich starších občanů. Stejně jako vloni si jich sem našlo cestu několik desítek,“ říká radní pro kulturu Veronika Vymětalová. Radnice se lidem snaží pokaždé nabídnout pestrý program, do kterého se v rámci projektu veřejné služby zapojují školy a oddíly z Prahy 6.

V červnu tak zahrada ožila lidovými písněmi v podání nejmenších dětí z pěveckého souboru Bělásek, vystoupením tanečníků základní a mateřské školy Petřiny-jih, tanečního studia Emotion nebo úryvky z baletu Louskáček, které předvedly malé baletky baletní školy Cinderella.

Po skončení kulturního programu radnice pozvala účastníky odpoledne na malé občerstvení a zájemci si v doprovodu Jiřího Andrleho prohlédli aktuální výstavu obrazů i jedinečnou sbírku afrického umění. Další kulturní odpoledne se bude konat 13. září.


Rockenrolovými kreacemi oslnili účastníky odpoledne mladí tanečníci Daniel Víšek a Aneta Rendlová a Tomáš Víšek a Kateřina Karbanová.