Výstava Popmusea nabízí průvodce popovou Prahou

náhled souboruZ Chmelnice na Opatov, z Radiopaláce do Lucerny, od Zoufalců do Bunkru, z Vltavy na Rokosku. To jsou některé z mnoha tras, po kterých vede výstava Popmusea v KC Kaštan.

Je věnována místům, kde se hrála populární hudba, a kam se za ní chodilo.Výstavu Fragmenty roztančené Prahy časově rozkročenou mezi první republikou a koncem minulého století, charakterizuje podtitul „Sály – kluby – kavárny – kulturáky – dupárny“. Fotografie, programy, plakáty, ale i rozsudky. Slavné i bizarní postavy, slavné i temné momenty. To vše najdete v popovém místopisu Popmusea.

Vypravíte se na zásadní, byť dnes už zapomenutý koncert anglického bandleadera Jack Hyltona do Lucerny na počátku 30. let, na kterém pozorně poslouchali skoro všichni, kteří pak přiložili ruku k dílu při vývoji českého jazzu. Můžeme hledat opěrné body swingového boomu v barech, kavárnách a sálech od Arcadie po Pygmalion. Kluby šedesátých let v čele s Olympikem, Sluníčkem a Music f clubem. Slavná poutní místa v klubech a kulturácích na periferiích husákovské a kapkovské Prahy.

Výstava trvá do října 2012, otevřeno od středy do neděle 16–20 hod.