Dny seniorů nabídnou nejen zábavu

Mezinárodní den seniorů Praha 6 letos oslaví 29. a 30. září. Již tradiční dvoudenní akce nabídne pestrý program, jehož těžiště bude letos v Písecké bráně. Zde se budou konat přednášky, koncerty a setkání se zajímavými osobnostmi.

Akce je určena pro všechny aktivní seniory, kteří mají zájem se vzdělávat, udržovat v kondici nebo se chtějí přijít pobavit s přáteli. „S Mezinárodním dnem seniorů chceme oslavit aktivní stáří a upozornit na to, že s odchodem do důchodu život ještě nekončí,“ po-dotýká radní Petr Ayeboua za městskou část, která je organizátorem akce.

Během víkendu se program rozprostře po celé Praze 6. Na Ladronce se mohou senioři zapojit do cvičení, v Domě s pečovatelskou službou ve Šlejnické navštívit poradnu zdraví a krásy, kde bude k dispozici pedikérka a kadeřnice. Zájemci o architekturu si budou moci prohlédnout skvosty Prahy 6 jako je Müllerova vila, Bílkova vila, Národní technická knihovna, Stará čistírna odpadních vod, Břevnovský klášter a další architektonické skvosty. V letohrádku Hvězda se uskuteční koncert, otevřena bude i galerie Anderle.

Veškeré aktivity jsou pro seniory zdarma. Podrobný program bude během září k dispozici v informačních kancelářích úřadu i na www.praha6.cz. U některých programů bude z důvodu omezené kapacity nezbytné nahlásit svoji účast předem na telefonních kontaktech uveřejněných na letácích.