Duklu a Aritmu spojilo přátelství

náhled souboruFotbalový klub Dukla Praha a sportovní klub Aritma Praha pojí oficiální fotbalové partnerství. Rivalita v mládežnických celcích ustoupila vzájemné spolupráci.

Spolupráce klubů FK Dukla Praha a SK Aritma Praha začala spontánně před 3 lety na úrovni starších žáků. „Začali jsme spolu více hrávat přípravná utkání a vytvářeli tím přirozenou nabídku klukům, poznat se mezi sebou a hrát podle momentální výkonnostní úrovně soutěže, jež naše kluby hrají,“ uvedl Petr Fišar, trenér starších žáků FK Dukla Praha. Po této první zkušenosti se myšlenka vzájemného propojování ujala a vzniklo oficiální partnerství.

„Aritmě soutěž staršího dorostu chybí díky slabším ročníkům 93 a 94, což jim nedovolilo tuto soutěž minulý a letošní rok přihlásit. Dukla má soutěže dvě. Situace se nám podařila vyřešit tak, že čtyři hráči z deseti využili pokračování v mládežnickém fotbale v Dukle a další kluci zůstali v Aritmě, kde budou nastupovat za její B mužstvo,“ uvedl Jaroslav Hynek, trenér staršího dorostu FK Dukla Praha. „Příští rok při příchodu hráčů ročníku 1996 přihlásíme na Aritmě ještě jednu soutěž, a tím dáme příležitost většímu počtu Aritmáků a Dukláků hrát fotbal do konce dorosteneckého věku s napojením na dospělé soutěže obou klubů,“ dodal.

Podle něj navíc společné akce, které kluby pořádají, postupně ukazují, že lidé působící v těchto věkových kategoriích mají k sobě myšlenkově blízko, tuto spolupráci podporují a směřují k jejímu vylepšení.


Domácí utkání prvního týmu na období září/říjen:
21. 09. 2012    v 18.00 FK Dukla Praha – SK Slavia Praha
5. 10. 2012    v18.00 FK Dukla Praha – FC Hradec Králové
26. 10. 2012    v18.00 FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava

Prvoligová fotbalová Dukla je po 5 kolech Gambrinus ligy s pěti body na 8. místě. Během těchto kol nastřílela svým soupeřům 10 branek a řadí jí to tak mezi čtyři nejvíce produktivní týmy společně se Spartou, Jabloncem a Plzní. Přijďte podpořit domácí klub. Občané Prahy 6 si mohou zakoupit po předložení občanského průkazu vstupenky za zvýhodněnou cenu 80 nebo 100 korun. Slevu mají též důchodci a zdravotně postižení.