Gratulujeme olympijským vítězům z Dukly Praha

náhled souboru30. LOH v Londýně znamenaly zlaté nadělení pro sportovce z Dukly. Dejvický sportovní klub posbíral tři zlaté medaile.

Bára Špotáková se stala v Londýně legendou mezi oštěpařkami. Obhájila pekingské zlato s neobyčejnou suverenitou a na její výkony nenašla žádná soupeřka recept. Pětibojař David Svoboda zazářil v šermu, uspěl v plavání, nepokazil jízdu na koni, s klidem zvládl střelbu a lehkým během vítěze proťal cílovou pásku v novém olympijském rekordu 5928 bodů. Zlato přivezl biker Jaroslav Kulhavý z cyklistického cross country závodu a zasloužil se tak o první cyklistickou olympijskou medaili pro Česko. „Vážíme si toho, že armádní sportovní centrum Dukla, kde tito sportovci vyrostli v jedny z nejvýznamnějších osobností českého sportu, se nachází právě na území Prahy 6,“ říká starostka Marie Kousalíková.



Gratulace za dobré výkony patří také dalším atletům Dukly. Oštěpař Vítězslav Veselý byl vzhledem k výborné formě medailovou nadějí, nakonec skončil čtvrtý. Skvělým výkonem je šesté místo kladiváře Lukáše Melicha. Výborně si vedl Pavel Maslák, v rozběhu závodu na 400 m vytvořil nový český rekord a čas stlačil pod 45 vteřin. Celkově skončil na 12. místě. Tyčkař Jan Kudlička obsadil v kvalitním závodě osmé místo.

Praha 6 bude držet palce také svému občanovi Jiřímu Ježkovi, který je medailovou nadějí pro paralympijské hry v Londýně. „V posledních týdnech a v posledních přípravných závodech byla z Jirky cítit síla i obrovské odhodlání,“ říká jeho manželka a manažerka Soňa. Výtečnou formu cyklista Jiří Ježek potvrdil i vítězstvím v letošním světovém poháru ParaCycling. V Londýně jej čeká několik závodů, a to jak na dráze, tak na silnici.


Zlatý olympionik, pětibojař David Svoboda, a medailová naděje na paralympijských hrách cyklista Jiří Ježek jsou kmotry prodloužené in-line dráhy na Ladronce. Společně ji otevřeli před dvěma lety. Věřme, že tak jako určitě pomohly Davidovi Svobodovi absolvované kilometry na bruslích na Ladronce v olympijské přípravě, přinese trénink zlaté štěstí i Jiřímu Ježkovi.