Letiště otevřelo vyhlídkové valy pro fanoušky

náhled souboruU hlavní dráhy na ruzyňském letišti označené RWY 06/24 v Kněževsi a v místě křížení drah přístupném z Hostivice byly dokončeny vyhlídkové valy pro příznivce letadel, ze kterých je možné sledovat a fotografovat veškeré dění na letištní ploše nad úrovní oplocení letiště.

Nové vyhlídkové valy byly na přání samotných spotterů vystavěny na stejných místech, kde předtím dočasně stála dřevěná podia. První val se nachází u dráhy RWY 06/24, kam se lze pohodlně dostat z obce Kněževes, a druhý u křížení vzletových a přistávacích drah RWY 12/30 a RWY 06/24, kam vede pěší cesta z nedalekého města Hostivice. Pro veřejnost byly vyhlídkové valy doplněny informačními tabulemi, díky nimž se příchozí dozví zajímavosti o nejčastějších typech letadel na ruzyňském letišti.

Letadla zblízka si mohou na přelomu září a října prohlédnout také návštěvníci OC Šestka, v jehož okolí bude k vidění více než 30 typů letadel. Na střeše obchodního centra budou informační tabule s popisy pozorovaných letadel a k dispozici zdarma k zapůjčení dalekohledy. Kromě možnosti prohlédnout si na živo stroje typu Boeing 747 či Airbus 330–220 bude uvnitř centra výstava znázorňující uniformy i práci letištního personálu.