Setkání v oboře spojí zdravé i vozíčkáře

V sobotu 1. září se od 13 hodin v oboře Hvězda v prostoru před letohrádkem uskuteční jubilejní 30. ročník Sportovního setkání (nejen) vozíčkářů – Hvězda 2012, Memoriál Zdenky Hanákové.

Sportovně-kulturní akce je připravována s ohledem na potřeby účastníků st ělesným postižením, ale je otevřená i široké veřejnosti a nabídne bohatý program pro všechny bez rozdílů.

Amatérským sportovcům i těm, kteří si budou chtít zasoutěžit jen pro radost, Hvězda nabídne tradiční závody ve slalomu, jízdách a bězích (300, 600 a 1500 metrů) v mnoha kategoriích. Do závodů se budou moci zapojit i rodiče s kočárky, nejmenší děti, mládež i dospělí a senioři. Připravena je řada doplňkových disciplín – minigolf, šipky, lukostřelba, ruské kuželky, dra-kula (speciální verze kuželek), kroket, hod na cíl, lovec světla (atrakce prověřující postřeh), siloměr, zastřešený skákací hrad pro děti.

Slavnostní zahájení Hvězdy 2012 ozdobí skladba „Ať žijí duchové“, která měla premiéru na letošním Všesokolském sletu. Připravili jsme pro vás výtvarnou dílnu, všechny vlastnoručně vyrobené ozdůbky si budete moci odnést domů. A především se můžete těšit na koncert Lenky Filipové. 

Pro každého přihlášeného závodníka je připraven malý dárek, vítězové hlavních kategorií budou oceněni při závěrečném ceremoniálu.

Jubilejní 30. Hvězda se koná pod záštitou Marie Kousalíkové, starostky MČ Praha 6 a za finanční podpory MČ Praha 6.