Další část Patočkovy ulice v provozu

náhled souboruŘidičům se po roce opět o něco zjednodušil průjezd Patočkovou ulicí, která je stále částečně uzavřena vzhledem ke stavbě tunelu Blanka.

Řidiči ve směru z centra už nemusí jezdit po provizorní silnici. V prosinci byla dokončena rekonstrukce vozovky od křižovatky se Střešovickou.

„Společnost Eurovia dodržela termín výstavby. Otevření úseku pomůže větší plynulosti dopravního provozu v Praze 6,“ řekl místostarosta pro strategický rozvoj René Pekárek. Zmizet by tak měly dlouhé kolony automobilů, které se několik měsíců tvořily u střešovické tramvajové vozovny. „Už koncem dubna roku 2013 je v plánu zprovoznění úseku směrem do centra a tramvaje se vrátí do své původní trasy,“ doplnil Pekárek. Ve směru do centra se totiž zatím stále jede po objížďce.

Termín duben 2013 jako dokončení dalších stavebních úprav a ulehčení dopravě potvrdil i oblastní ředitel společnosti Eurovia, která je dodavatelem této části stavby. „Doufám, že budeme otevírat celou Patočkovu včetně tramvaje příští rok v dubnu,“ řekl Jan Tříška, ředitel oblasti Čechy střed společnosti Eurovia.