Italské speciality obohatily adventní trhy

náhled souboruDruhé adventní trhy nabídly kromě tradičních produktů také italské speciality. Své výrobky přijeli do Dejvic prezentovat farmáři ze severoitalského města Roncegno Terme, které je partnerským městem Prahy 6.

Návštěvníky trhů zaujaly pečené kaštany z poslední sklizně z místních kaštanových hájů. Roncegno je totiž proslavené každoroční Slavností kaštanů, plodiny, která ve středověku zachránila oblast před hladomorem. Návštevníci trhů se dozvěděli o možnostech zpracování a použití jedlých kaštanů v kuchyni a zemědělci z Itálie proto slíbili, že příští rok přivezou i několik místních receptů na využití kaštanů ve slané i sladké verzi.

V mrazivém počasí návštěvníkům přišly vhod horké nápoje – červené svařené víno s jablečným moštem a místní „Parampampoli“, horký nápoj připravený z vína, grapy, černé kávy a horských bylin. Ze specialit místní teplé kuchyně si mohli ochutnat trentinské knedlíčky se sýrovým přelivem „Canederli con salza di formaggio Grana Trentino“ .

Zemědělci z Roncegno Terme měli na druhém adventním trhu k dispozici tři stánky. V nich nabízeli produkty místního ekologického zemědělství Oblast v okolí Roncegna je mimo jiné známá svými jablečnými sady, v nabídce proto nechyběly produkty z jablek, jako jsou jablečný ocet a jablečný mošt nejvyšší kvality, různé džemy a kořenící směsi. Samozřejmě nechyběly ani trentinské klobásky, špek a sýr.