Praha 6 připravuje nové webové stránky

náhled souboruNa návštěvníky webových stránek www.praha6.cz čeká během ledna zbrusu nový design stránek.

Heslo nového webu je: Přehledně, stručně a hlavně jasně informovat o dění na šesté městské části i na úřadě. Lidé by při hledání konkrétních informací neměli bloudit mezi odkazy, ale jednoduchou cestou se dostat rychle tam, kam potřebují. Pozitivem bude tematické členění hned na úvodní stránce, rozdělení agendy úřadu a kompetencí radních, ke snadnější orientaci přispěje i zvětšení písma. Stránky budou do provozu uvedeny během ledna.

„To, že stránky potřebují změnu, jsme věděli a už delší dobu jsme hledali prostředky i cestu, jak je co nejdříve změnit. I proto jsme se snažili i ve spolupráci s občany formou ankety a testování web nově přizpůsobit tak, aby byl přehlednější a podstatné informace byly rychle k dispozici včetně důležitých kontaktů,“ říká starostka Marie Kousalíková.

Podle tiskového mluvčího radnice Adama Halmošiho radniční web navštíví měsíčně třicet tisíc návštěvníků. Lidé nejčastěji vyhledávají informace o umístění kontejnerů na odpad, o občanských průkazech, mezi vyhledávaná témata patří například parkovací zóny, granty, prodeje bytů.

Součástí stránek bude nový web Bezbariérová Šestka. Aplikace má napomoci hlavně lidem s tělesným postižením, ale i těm, kteří mají omezenou pohyblivost nebo rodičům s malými dětmi v kočárku a seniorům. „Stránky přehledně opisují hned více než stovku bezbariérových objektů na mapě šesté městské části, navigují, jak se do nich lidé mohou snáze dostat,“ popisuje mluvčí radnice Adam Halmoši. Vedle toho je k dispozici tištěná brožura „Šestka bez bariér“, která je na webu ke stažení ve formátu PDF.