Výrobky školáků z Petřin pomáhají nejen o Vánocích

náhled souboruPomoc druhým může mít mnoho podob. Základní škola Petřiny – sever s rozšířenou výukou výtvarné výchovy a uměleckých řemesel se snaží dlouhodobě v dětech rozvíjet a podporovat vnímavost, ohleduplnost a solidaritu s potřebnými.

Výtvarné práce a výrobky žáků ze ZŠ Petřiny-sever prostřednictvím projektu „Tvořím a pomáhám“ již od roku 2010 podporují dobrou věc. V průběhu školního roku žáci věnují Nadaci Divokých hus své originální výrobky. Jejich prodejem, který zajišťuje na-dace, pomáhají každý měsíc přispívat na vybrané charitativní projekty. Mezi podporovanými jsou nestátní neziskové organizace, které působí v sociální, zdravotní a humanitární oblasti v České republice a v rozvojových zemích. Letos v předvánočním čase práce žáků ZŠ Petřiny-sever zazářily na Mezinárodním vánočním festivalu v hotelu Hilton. Celou akci pravidelně připravují diplomaté z více než 40 zemí světa a výtěžek je pak rozdělen českým charitám. Českou republiku tentokrát mohly zastupovat i práce žáků ZŠ Petřiny – sever. Další předvánoční charitativní akcí, které se žáci účastnili, byl Mikulášský charitativní bazar na Pražské křižovatce, v prostorách kostela sv. Anny.

Práce dětí podpořily dobrou myšlenku a pomohly získat finanční prostředky na podporu potřebných. Organizátorem akce byla jako každoročně Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 a spolupracující neziskové organizace.