Břevnovské schody ožily

náhled souboru„Takovýhle mumraj tady nepamatujeme,“ nechali se slyšet mnozí z několika stovek Břevnováků, kteří se v den podzimního slunovratu přišli podívat, co se to děje na schodech u tramvajové zastávky Drinopol.

Slavnost Zažít Břevnov jinak navázala na hojně navštěvované sousedské slavnosti pořádané Sdružením Tejnka v ulici Za Strahovem.

Vyhlašoval se nejlepší domácí štrůdl, probíhal výměnný bazar knih a obrazů, hrál se pouliční pinpong a proběhl historicky první ročník běhu do schodů mezi ulicemi Pod Marjánkou a Bělohorská. Ceny a občerstvení dodaly místní podniky Šelma v kuchyni, Farma na Kajetánce, Lemon Cakes, Kafe Kuzebauch, restaurace Na Marjánce či Strahovský pivovar.

V průběhu odpoledne vystoupila kapela Zlatý hřib bratří Fleků, svůj rap představil břevnovský hiphoper Matěj Hilský, zazněly i housle a zpěv v podání maďarsko-břevnovské muzikantky Agnes Kutass. Velký úspěch slavily šicí dílna a studio deskových her, po setmění se promítal dokumentární film Vnitroblok o historii jednoho dvora mezi pražskými činžáky. V několika stáncích se představila sdružení zaměřená na volný čas dětí, rozdávaly se mapy poutní cesty z Malovanky do Hájku, proběhla beseda o chystaných proměnách čtvrti, každý se mohl zapojit do vytváření „pocitové mapy“.