Dejvické El Niňo trénuje na nových stolech

náhled souboruJeden z nejúspěšnějších klubů českého stolního tenisu, dejvické El Niňo, má pro nadcházející sezónu těžký cíl. Obhájit titul mistra ČR, který v letošním roce získal již poosmé.

Pomoci by mu měly i nové hrací stoly, které jim jako odměnu za senzační výkony zaplatila městská část Praha 6. Šek na 80 tisíc korun na nákup stolů si přišli na radnici převzít kluboví hráči společně s předsedou klubu Zbyňkem Špačkem. Letošní mistři Michal Obešlo, Antonín Gavlas a Tomáš Tregler přímo v budově radnice předvedli exhibiční zápas.

„Klub má na Praze 6 svoji základnu v Dejvicích na Kotlářce a už několik let s ním spolupracujeme. Chtěli jsme tímto způsobem ocenit jejich letošní výhru a přispět jim na nákup nových profesionálních stolů,“ řekl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport, volný čas a školství. „Podpory si velmi vážíme. Obhajoba titulu bude náročná, neboť konkurence je čím dál lepší,“ řekl Špaček. Vítězství ale není jediným cílem. „Je to hlavně výchova mladých sportovců, které se věnujeme. Důkazem jsou skvělé výsledky našich juniorů,“ dodal. Dejvická základna má 150 členů, z toho polovinu tvoří právě mládež.

Nejúspěšnější klub novodobé historie českého stolního tenisu v mužské kategorii vznikl v roce 1999 sloučením Čechie Karlín a Stavební fakulty. Od té doby se osmkrát stal mistrem republiky a šestkrát získal Český pohár. V minulé sezoně se klub umístil mezi dvanácti nejlepšími týmy v Champions League a poprvé vyhrál evropskou Superligu.

Zprava – Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport, volný čas a školství; Zbyněk Špaček, předseda Asociace profesionálních klubů Stolního tenisu České republiky a předseda klubu; Josef Plachý – trenér; hráči týmu a reprezentanti – Tomáš Tregler, Antonín Gavlas; Petr a Vladimír Kaucký – trenéři.