Mobilní sanitka je k dispozici až do jara

Projekt mobilní sanitky, která poskytuje jednou týdně lidem bez doma zdravotní i sociální služby, pokračuje na podzim i v zimě. Zastupitelé v září schválili poskytnutí dotace 40 tisíc korun občanskému sdružení Naděje, které projekt v Praze 6 zajišťuje.

Lidé bez domova či vyloučení ze společnosti mohou i nadále každé úterý od 9.30 do 11.30 hodin vyhledat pomoc a ošetření v mobilní sanitce v Papírenské ulici.

Mobilní sanitka zajíždí do Papírenské ulice od dubna a počet lidí, kteří v ní vyhledávají pomoc, se postupně zvyšuje. Ukázalo se, že z hlediska prevence je projekt úspěšný. Jak z důvodu kontroly zdravotního stavu lidí bez domova a následného snížení rizika přenosu infekčních chorob, tak díky materiální pomoci, pomocí které se daří snižovat drobnou kriminalitu.

Posádku automobilu tvoří zdravotník a sociální pracovník. V sanitce poskytují základní zdravotnické ošetření, nechybí základní potraviny, hygienické potřeby, zdravotnický materiál, sezónní ošacení a obuv. Sanitka bude lidem k dispozici do konce března.