Opravený dům s pečovatelskou službou nabízí volná místa

náhled souboruSenioři z libockého domu s pečovatelkou službou bydlí v novém. Po několika měsících se vrátili do kompletně zrekonstruovaného objektu. Městská část po opravě nabízí 8 volných garsonek pro manželské páry a 34 volných místností pro jednotlivce.

„Míst pro seniory je v Praze velký nedostatek, a proto jsem velmi ráda, že se podařilo libocký dům zrekonstruovat a nabídnout našim seniorům nová místa pro důstojný život,“ řekla starostka Marie Kousalíková. Řada seniorů proto využila slavnostního otevření domu k prohlídce volných bytů.

Praha 6 za komplexní rekonstrukci domu zaplatila 30 milionů korun. Vyměnila se okna, zateplila se budova, vyměnila se elektroinstalace. V koupelnách původní vany nahradily sprchové kouty vybavené madly a sedátky pro větší pohodlí. Dům má nový výtah.

Garsonky o velikosti 1+1 jsou určeny pro manželské páry. V bytech o velikosti 2+1 jsou dva pokoje, každý určený pro jednu osobu zvlášť se společnou kuchyňkou, koupelnou a sociálním zázemím. Cena pronájmu je 70 korun za metr čtvereční. Například senior, který bude bydlet ve dvoupokojovém v bytě společně s další osobou, zaplatí měsíčně za nájem, služby a elektřinu necelé 4 tisíce korun.

Byty jsou městskou částí pronajímány seniorům starším 70 let se sníženou soběstačností a zdravotně postiženým občanům, pro které je jejich dosavadní bydlení nevyhovující. Podmínkou také je, aby měli nejméně 3 roky trvalý pobyt na území městské části Praha 6.

O podmínkách pronájmu se lze informovat na úřadu MČ Praha 6 u paní Jitky Vaňkové, tel. 220 189 615 nebo na www.pecovatelskasluzbap6.com/dps-liboc.

Senioři v novém. Během prázdnin došlo ke kompletní rekonstrukci Domu s pečovatelskou službou.