Radnice nabízí zdarma odpolední aktivity pro děti

náhled souboruRodiče dětí ze základních škol v Praze 6 mají od září možnost nechat svoje děti zdarma sportovat na školních hřištích pod vedením mladých trenérů. Unikátní projekt „Děti pojďte ven“ vznikl ze spolupráce městské části a FTVS UK.

Bezplatné pohybové aktivity mohou děti navštěvovat v odpoledních hodinách na vytipovaných venkovních sportovištích u šesti základních škol Prahy 6: ZŠ Bílá, A. Čermáka, ZŠ Červený vrch, ZŠ Komenského, ZŠ Petřiny sever a ZŠ Pod Marjánkou. „Program je alternativou a doplněním k činnosti sportovních oddílů a sportovních kroužků. Ke smysluplnému využití volného času chceme přilákat co nejširší okruh zájemců. Věřím, že ke zdravému způsobu života přivede i ty děti, které dosud váhají a volný čas tráví raději u počítače nebo u televize,“ říká radní pro školství Ondřej Balatka. Odpolední sportovní aktivity jsou organizovány pod vedením nebo dohledem instruktorů z FTVS. „Jde o studenty fakulty sportu, kteří si takto plní povinné praxe a získávají zápočty,“ vysvětluje Balatka.

V programu aktivit rodiče najdou atletiku, sportovní hry, kondiční cvičení, cvičení pro rozvoj koordinace a obratnosti, pohybové hry a dovednostní činnosti včetně netradičních disciplín a her jako je frisbee nebo lakros. S konkrétní nabídkou typu cvičení s rozpisem na jednotlivé dny v týdnu se lze seznámit na webových stránkách praha6.cz nebo na portálu jakdoskoly.cz. Program probíhá vždy od pondělí do čtvrtka od 16 do 18 hod., je určen pro děti od 6 let a je zdarma.