Spolek živnostníků organizuje sběr dat pro aukci energií

Živnostníci a podnikatelé mají možnost společně snížit náklady na energie. Po vzoru městské části, která podobný sběr dat pro aukci organizovala na jaře pro domácnosti, nyní přichází s podobnou nabídkou pro živnostníky Spolek břevnovských živnostníků.

„Já i někteří kolegové ze spolku jsme se přihlásili do aukce pro domácnosti a ta přinesla všem docela slušné úspory v rodinných rozpočtech,“ říká předseda spolku Tomáš Hudera, který přišel s nápadem, jak ušetřit aukcí i firemní peníze živnostníků a podnikatelů. „Dnešní doba není pro živnostníky jednoduchá, a není moc možností, jak ušetřit. Musíme se jako spolek živnostníků snažit něco dělat. Sami všichni vidí, jak se například na Bělohorské vytrácejí firmy, které zde byly třeba více než 10 let. Je to hlavně díky vzrůstajícím nákladům na energie,“ domnívá se.

Ve spolupráci s organizátorem aukcí eCENTRE, a.s., pořádá spolek jako první v celé ČR hromadný sběr podkladů do e-aukce elektřiny a plynu. Sběr dat probíhá od konce září do 23. října, definitivní doplňování podkladů končí 30. října. Samotná aukce se bude konat 25. 11. Bude-li výsledná cena z e-Aukce nižší, než stávající cena, eCENTRE zajistí podpis nové smlouvy s vítězným dodavatelem. Ten následně zajistí výpověď u předchozího dodavatele.

Zúčastnit aukce se mohou všichni živnostníci, podnikatelé, ale i domácnosti odebírající elektrickou energii nebo zemní plyn, z Prahy 6 i z jiných míst. „Čím více nás bude, tím větší je šance na úspěch,“ domnívá se předseda spolku.