„Marjánka pro seniory“ od listopadu pokračuje

Po úspěšné řadě kulturních a společenských akcí pro seniory ve společenském sále Na Marjánce, které se konaly na jaře a na kterých účinkoval například Josef Zíma nebo Petra Černocká, se můžou senioři Prahy 6 těšit na pokračování.

Radnice Prahy 6 ve spolupráci s Home senior na listopad a prosinec připravila program dalších osmi akcí, které zdarma potěší všechny dříve narozené občany Břevnova a okolí.

„Jsem rád, že se nám podařilo navázat na program pro seniory, který se hned od začátku setkal s tak skvělým ohlasem. Například na zpěváka Josefa Zímu dorazilo přes 120 seniorů a u kávy se společně potěšili jeho neutuchajícím elánem. Na závěr roku očekávám podobnou účast při koncertu další legendy, břevnovské patriotky Evy Pilarové,“ řekl k programu Petr Ayeboua, radní pro sociální oblast. „Budeme doufat, že se nám podaří z Marjánky udělat i v příštím roce stálé a oblíbené místo setkávání seniorů nejen z Břevnova, ale celé Prahy 6,“ dodal.

Program všech akcí začíná vždy ve 14 hodin a pro návštěvníky je připraveno malé občerstvení. Akce se konají každý týden vždy v úterý s výjimkou posledních dvou vánočních (16. 12. a 23. 12.), které se uskuteční výjimečně v pondělí.

„Kromě klasických taháků jako je paní Eva Pilarová, kouzelník Pavel Kožíšek či taneční odpoledne, bych vyzdvihl akci 12. listopadu, jehož návštěvou můžete včasnou a správnou pomocí kdykoliv v budoucnu zachránit život vašim blízkým, pokud by je potkaly nečekané zdravotní problémy,“ doplňuje ředitel Home Senior Pavel Vykydal, který stojí za celou realizací programu.

„Můj žhavý tip a po pilotním odzkoušení skutečně všem vřele doporučuji přijít se podívat 10. prosince na hraní nejnovějších deskových her. Každý si za stolem může zahrát a vyzkoušet různé zábavné a neotřelé hry, které následně může zakoupit a odnést vnoučatům pod stromeček, zve Vykydal.

Program Marjánka pro seniory

Úterý 12. 11. ve 14 hod.

Kurz první pomoci Záchrana života – náhlá zástava oběhu. Nahrávky volání na linku 155, zkoušení stlačování hrudníku a další první pomoc u nejčastějších stavů u seniorů (PPOMOC ČR, s.r.o.)

Úterý 19. 11. ve 14 hod.

Taneční a hudební odpoledne pro seniory za účasti tanečního mistra školy ASTRA

Úterý 26. 11. ve 14 hod.

Pavel Kožíšek – Beseda s kouzly. Známý iluzionista vypráví zajímavé zážitky z divadla a cestování po světě. Nechybí ani ukázka kouzel, do kterých jsou diváci aktivně zapojeni.

Úterý 3. 12. ve 14 hod.

Koncert Evy Pilarové

Úterý 10. 12. ve 14 hod.

Hraní rodinných, vzdělávacích i logických her. Vysvětlíme a zahrajete si moderní známé i neznámé hry s mistrem Evropy. Pokud Vás některé zaujmou, můžete si je odnést domů.

Pondělí 16. 12. ve 14 hod.

Vystoupení pražského pěveckého sboru BESHARMONIE s předvánoční tématikou – koledy a Rybova mše.

Pondělí 23. 12. ve 14 hod.

Štědrý den nanečisto. Stromeček, sváteční dobroty, výměna vlastních dárků, povídání, koledy

Adresa:

Na Marjánce, Bělohorská 35/262, 169 00 Praha 6 – Břevnov

(tram 22 a 25 – zastávka Marjánka)