Nejlepší ženský curling hrají v Sokole Liboc, touží po olympiádě

náhled souboruŽenský curlingový tým ze Sokola Liboc z Prahy 6 má za sebou mimořádný úspěch. A sahá po dalším.

Pětice hráček, úřadujících mistryň republiky, zvítězila v domácím kvalifikačním turnaji nad rivalkami ze Zbraslavi a stala se tak reprezentantkami pro kvalifikační turnaj o účast na olympijských hrách.

Je to poprvé v historii, co se český curling přiblížil k účasti na olympiádě. Zbývá udělat jediný krok, postoupit z prosincové kvalifikace. V Německu bude hrát o dvě olympijská místa sedm ženských týmů z Číny, Japonska, SRN, Norska, Itálie, Lotyšska a ČR. Tým Liboce pod vedením trenéra Karla Kubešky dohromady tvoří pět studentek Anna Kubešková (skip), Tereza Plíšková, Martina Strnadová, Klára Svatoňová, Alžběta Baudyšová a pracující Veronika Herdová.

Nyní si hráčky zařizují volný čas tak, aby všechen čas věnovaly tréninku. Čeká je náročný program v podobě mistrovství Evropy, kvalifikační turnaj o účast na Olympijských hrách a pak snad Olympijské hry v Soči a Mistrovství světa v curlingu 2014 v Kanadě.

Denně jsou na ledě v tréninkové hale v Roztylech a věří v postup. Již nyní jde o historický úspěch sportovkyň z tělovýchovné jednoty z Prahy 6, které mají reálnou šanci probojovat se na olympiádu. Rozhodne se 15. prosince, kdy turnaj ve Füssenu skončí.

Anna Kubešková (skip), Tereza Plíšková, Martina Strnadová, Klára Svatoňová, Alžběta Baudyšová a Veronika Herdová budou bojovat o účast na olympiádě.