Ořechovku rozesmějí Lháři

náhled souboruNeuvěřitelná plejáda zajímavých hereckých osobností z Prahy 6 se sejde v listopadu na Ořechovce v novém projektu herecké společnosti Familie Jany Šulcové. Hra s názvem Lháři na jednom jevišti údajně poprvé od studentských let spojí Václava Koptu s manželkou Simonou Vrbickou nebo Janu Šulcovou s dcerou Rozálií.

Ožívající kino Ořechovka představí divákům komedii Lháři 28. listopadu v 19 hodin. Anglická hra autora Neilsna Anthonyho je plná černého situačního humoru a divákovi nabídne odpočinek a dobrou náladu. Že diváci zažijí dvě hodiny plné smíchu, zaručuje nejen skvěle napsaný text, ale hlavně osm výborných herců, kteří jsou mimochodem „šestkovými“ sousedy. Václav Kopta a Simona Vrbická z Hanspaulky, Vojta Záveský z Dejvic, Anna Kulovaná ze Suchdola. A především Jana Šulcová s dcerou Rozálií Víznerovou z Vokovic, které Lháře na Ořechovku přiváží. „Hra je výjimečná už tou partou lidí, kterou jsme dali dohromady. Zažíváme spoustu legrace během zkoušení a sami se během hry bavíme. Hlavně osvědčená komická dvojice Kopta – Záveský na jevišti skvěle funguje,“ říká producentka společnosti Familie Rozálie Víznerová, „Herci se mezi sebou mají rádi a na každou zkoušku se těší. A když je hercům dobře, dokážou to přenést na diváka, a to je deviza navíc,“ Hrát na Ořechovce je podle ní navíc velmi praktické, herci to mají do práce blízko.

Představení na Ořechovce je načasováno do předvánočního času. Komedie Lháři je totiž o citlivých policistech, které dělí od vytoužených vánočních svátků poslední, ale velmi choulostivý úkol. Pod tíhou vánoční atmosféry se však snaží o lidský přístup, který jejich autoritu strážců zákona dočista zesměšní a znemožní. „Humor je jedna z nejcennějších věcí, které v dnešní hektické době máme, a musíme ho hýčkat. Chceme lidi pobavit,“ říká Jana Šulcová, která se v komedii představí v roli, v jaké ji diváci ještě neviděli.

Lháři 28. 11. v 19 hod.

V hlavních rolích: Václav Kopta, Vojta Záveský, Jana Šulcová, Marcel Vašinka, Simona Vrbická, Anna Kulovaná a Rozálie Víznerová.