Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Radnice na podzim znovu pořádá setkání s občany, kdy a kdy je setkání v listopadu? Blíží se Vánoce, na jaké akce se můžeme těšit? Na jaké další společenské a kulturními akce se můžeme těšit?

Radnice na podzim znovu pořádá setkání s občany, kdy a kdy je setkání v listopadu?

19. listopadu bude setkání s občany Břevnova na základní škole Pod Marjánkou. Plánovaná je minimálně hodinová diskuze, které se vždy účastním společně s místostarosty a radními. Jsem ráda, že můžeme občanům přímo odpovídat na to, co je v Praze 6 nejvíce trápí, co jim můžeme pomoci změnit. Důkazem toho je také poslední říjnové setkání s občany Vokovic a Veleslavína. Tady se dotazy týkali nejvíce dopravy na Evropské, zeleně, a také koupaliště Džbán. Návrh investora na změnu využití pozemků v územním plánu už zamítla Komise územního rozvoje. Platí to, co jsem řekla – stavět na Džbánu nepovolíme. 

Blíží se Vánoce, na jaké akce se můžeme těšit?

Letos jsme připravili v divadle Semafor s nadačním fondem Šestý smysl speciální Vánoční bazárek na podporu dětí, které nemají to štěstí a nejsou v úplných rodinách. Podrobnosti jak se můžete do projektu zapojit, najdete na straně č. 13. V pátek 29. listopadu otevíráme Vánoční trhy na Vítězném náměstí. Budou každý pátek od 12 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin, a to až do 21. prosince. 30. listopadu rozsvěcíme vánoční strom v Břevnově a ve Vokovicích a 1. prosince před Píseckou bránou a na Vítězném náměstí. Na Mikuláše zvu všechny děti před Skleněný palác. 5. prosince tady bude největší čertí slet a kdo přijde s maskou, dostane malou odměnu. Od 13. prosince pořádáme osmidenní „Vánoce na Dejvické“, kde budou koncerty, dílny a vánoční stánky. 

Na jaké další společenské a kulturními akce se můžeme těšit?

V Galerii Chodník jsme na listopad k 80. výročí úmrtí světoznámého architekta Adolfa Loose připravili výstavu – Adolf Loos – Funkce a barva. Potrvá až do 2. prosince. Pro její uspořádání jsme tentokrát spojili síly s Muzeem hlavního města Prahy. Výsledkem jsou desítky panelů a exponátů, na kterých můžete nahlédnout nejen do Müllerovy vily, ale i na jiná skutečně výjimečná místa. Přehled všech akcí najdete na webu www.praha6.cz Těším se, že se na některé z těchto akcí se čtenáři potkáme.