Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Vážení spoluobčané, letošní rok pomalu končí. Jaký byl? Mimořádný.

Dobře vím, že v Praze 6 letos kvůli velkým dopravním stavbám žijeme ve ztížených podmínkách. Aktuální dění kolem tunelu Blanka vyvolává otázku, kdy, když ne příští rok na jaře, se tunel otevře? Prodlužuje se linka metra až do Motola. To se má spustit příští rok na podzim. Stihne se to?  

Věci, které jsou v rukou hlavního města, může Praha 6 ovlivnit jen zčásti – například tím, že bude na kontrolních dnech těchto staveb hlídat termíny a včasné plnění. A jsem zvědavá, jak nám bude hlavní město vysvětlovat, že nás chce nechat dál trpět mezi rozkapanými ulicemi, chodníky a změnami MHD.

Za co jsem ale velmi ráda, je fakt, že o Vás vím, že když jde o dobrou věc, pomůžete. To jste prokázali poprvé letos v dubnu, kdy jsme začali jako první radnice v Praze společně s Vámi bojovat speciální peticí proti Šmejdům. Stovky z vás neváhaly připojit k mému podpisu i svůj a konečně tak nastartovat cestu ke změně zákona.

V červnu zasáhly Prahu 6 ničivé povodně. Během několika týdnů bylo nutné organizovat pomoc, hledat lidem náhradní ubytování, vyhlásili jsme na pomoc lidem, které velká voda zasáhla, speciální povodňovou sbírku. Právě tady jsem se o vaší dobré vůli přesvědčila podruhé. A určitě ne naposled.

Chci vám proto tímto poděkovat za Vaši pomoc a celoroční přízeň. Budu dělat vše proto, aby se vám v Praze 6 žilo co nejlépe, abychom společně dokázali čelit přírodním i jiným živlům.

Přeji Vám krásné Vánoce. Hodně lásky, štěstí a také zdraví. Ať se Vám a všem Vašim blízkým splní všechna přání. Do roku 2014 mnoho pracovních úspěchů. Žijeme společně v jedné z nejkrásnějších čtvrtí hlavního města a těším se, že se s Vámi budu na kulturních a společenských akcích městské části Praha 6 dále setkávat.