Týden sportu zdarma otevře sportoviště v Praze 6

Zabruslit si na hlavním stadionu hokejové Sparty, zahrát si squash, zacvičit ve fitness či vylézt horolezeckou stěnu.

Nabídka volně otevřených sportovišť v rámci tradičního projektu Týden sportu zdarma je opět široká a tradičně zahrnuje i sportoviště v Praze 6. V týdnu od 25. do 31. prosince bude možné zdarma sportovat na desítkách sportovišť po celém hlavním městě.

„V minulých letech byl o sportoviště velký zájem, proto jsme se snažili jejich nabídku rozšířit tak, aby si vybrali skutečně všichni,“ vysvětluje Petr Bříza, pražský zastupitel a předseda komise pro sport a tělovýchovu. Výsledkem je řada nově zapojených sportovišť, která budou moci všichni zdarma navštívit. Týden sportu zdarma je vhodnou příležitostí, jak si vyzkoušet různé sporty a jak si třeba najít novou náplň volného času. „Každý do nového roku hledáme výzvy, nový sport by mohl být jedna z nich,“ myslí si.

V případě některých sportovišť je vzhledem k jejich kapacitě vyžadována telefonická či online rezervace. Přístup zdarma rovněž není vždy po celou jejich vánoční otevírací dobu, ale jen ve vybraných dnech a hodinách. Kompletní harmonogram včetně online rezervace bude k dispozici od 18. prosince na webových stránkách www.prahasportovni.cz.