U Spejblů oslaví Štědrý den

náhled souboruDivadlo Spejbla a Hurvínka v prosinci potěší své dětské diváky. Uvede nové vánoční představení od autorů Ondřeje Lážnovského a Denisy Kirschnerové “Štědrý den u Spejblů”.

Hudební složky představení se s elegancí sobě vlastní ujal dlouholetý spolupracovník divadla, hudební skladatel a klavírista – Milan Dvořák, výtvarníkem představení byl Richard Maška a režie se ujal Ondřej Lážnovský.

Diváci se tak mohou přijít na vlastní oči přesvědčit, jak může dopadnout Štědrý den, když jeho přípravu mají na starosti pan Spejbl s Hurvínkem. Ještě že nad hrdiny bdí dva strážní andělé, kteří mají o svátcích každoroční pohotovost. A tak si sváteční pohoda najde cestu nejen k Spejblům, ale i k dětským divákům.

Již od ledna začínají členové souboru zkoušet zkoušet původní dětský muzikál „Jak s Máničkou šili všichni čerti“ od autora, výtvarníka a režiséra Mikiho Kirschnera. Premiéra novinky je plánu v březnu příštího roku.

Příběh začíná ve chvíli, kdy si Mánička povzdychne, že „je k uzoufání nosit stále ty samé, staré a nemoderní šatičky“, a se závistí si prohlíží své spolužačky v modelech podle poslední módy. Za jejich kamarádství a za krásné šatičky by dala cokoliv. Přátelství Hurvínka, lásku bábinky… a snad by se upsala i samotnému čertu. Od přání ke skutku není daleko. Stačí nastoupit do tramvaje a vydat se do Ďáblic. Do samého pekla, kde šijí všichni čerti… Jakou cenu by za splnění svých přání musela Mánička zaplatit a jak to nakonec dopadne, to se dozvíte ve hře plné písniček.

Také pro dospělé se divadlo snaží rozšířit nabídku představení, a tak na repertoáru domácí scény nově uvádí také představení pro dospělé v německém jazyce. V prosinci například představení „Das beste von Spejbl und Hurvínek“.