Dejvické vystavuje historii

Dejvické divadlo si ještě jednou připomíná 20 let svého výročí, výstavou fotografií v Galerii chodník za výlohou Skleněného paláce.

Expozice dává nahlédnout do tvorby čtyř fotografů, kteří s divadlem dlouhodobě spolupracují. Práce Hynka Glose, Aleny Hrbkové, Michaela Tomeše a Milana Chrdleho spadají již do tzv. digitální éry.

Výběr vystavených fotografií není záměrně koncipován jako prezentace historické dokumentace fotografického archivu, ale soustřeďuje se především na snímky s ambicí zachytit a zprostředkovat návštěvníkům expozice atmosféru divadla zejména v posledních devíti letech a zároveň přiblížit kouzlo současné divadelní fotografie. Hlouběji do dvacetileté historie divadla dají nahlédnout vystavené reprodukce plakátů k inscenacím od výtvarnice Tanii Stránské. Výstava vznikla za podpory Městské části Praha 6.

Součástí vernisáže byla prezentace knihy Fotoalbum Dejvické divadlo 20 let, kterou si mohli návštěvníci nechat podepsat od členů dejvického souboru, herců Ivana Trojana, Kláry Melíškové a Pavla Šimčíka.