Fresh senior Klub pokračuje každé úterý

náhled souboruVloni otevřený Fresh senior Klub připravil i v letošním roce pokračování úspěšných programů i řadu novinek. Důležitou změnou je, že se pravidelná setkávání, která se konají v Písecké bráně, přesouvají ze středy na úterý od 16 hod. Vstup je i nadále zdarma.

Pravidelná kulturní a společenská setkání jsou určena pro všechny, kteří toho od života stále hodně očekávají. Novinkou je možnost registrace jako člena klubu. Členství je ovšem dobrovolné a akcí se mohou zdarma účastnit všichni senioři. Majitelé členské karty však mají pár výhod. Jsou pravidelně informováni o dění v klubu, pokud je plánována vycházka či výlet pro omezený počet účastníků, mají přednost a sem tam obdrží i nějaký drobný dárek. Všichni, kteří se koncem roku přihlásili o členství, si již mohli během lednových setkání v bráně vyzvednout své klubové průkazky. Každý navíc obdržel závěsný kalendář na rok 2013 s obrázky od Ivy Hüttnerové.

„Od členů vítáme také nápady a tipy, které obohatí program klubu. Několik členek projevilo zájem o pravidelné cvičení, proto na jaro chystáme pondělní dopolední cvičení ve Skleňáku s instruktorkou vyškolenou na cvičení se seniory,“ říká tajemnice klubu Ivana Barková.

I letos funguje hodinu před zahájením programu, tzn. v úterý od 15 hodin, sociální poradna. Zájemci se mohou v kavárně Písecké brány se svými dotazy a problémy obracet na Mgr. Ivanu Kovářovou.

Program prvního klubového setkání v Písecké bráně obstaral Pražský komorní kytarový orchestr pod vedením dirigenta Novotného s repertoárem od Bacha po modernu. V půli ledna měli zájemci možnost navštívit budovu Národního archivu na třídě Milady Horákové. Zaměstnanci instituce se jim věnovali přes dvě hodiny a ukázali jim řadu unikátních materiálů souvisejících s historií našeho státu. Spokojeni byli i návštěvníci další akce, prvního koncertu s besedou z nového cyklu „Zlatá 60. léta“. Známý hudební publicista a moderátor Aleš Benda si pozval a zpovídal Jiřího Štědroně.