Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Gymnázium Evropská zůstane po protestech studentů i Prahy 6 zachováno, nebylo podle vás rozhodnutí magistrátu o zrušení ukvapené? Praha 6 získá zpět své miliony investované do dluhopisů... Jaké akce v Praze 6 chystáte?

Gymnázium Evropská zůstane po protestech studentů i Prahy 6 zachováno, nebylo podle vás rozhodnutí magistrátu o zrušení ukvapené?

Myslím, že je dobře, že jedna třída gymnázia zůstala zachována. Má totiž esteticko-výtvarné zaměření a jak po letech praxe ze školství vím, žádné jiné gymnázium v Praze podobné zaměření nemá. Největším problémem bylo, že záměr neotevřít první ročník ve školním roce 2013/2014 nám magistrát oznámil vloni v listopadu a to ve chvíli, kdy už měly desítky zájemců jen velmi málo času podat si do konce listopadu přihlášku na jinou školu obdobného typu. Otázkou také je, zda by zrušení prvního ročníku gymnázia přineslo plánované úspory, které si od tohoto kroku magistrát sliboval. Zájem studentů o tento obor dokazuje, že jedna třída prvního ročníku gymnázia se určitě naplní.

Praha 6 získá zpět své miliony investované do dluhopisů...

O prodeji dluhopisů společnosti BORSAY rozhodlo na konci ledna zastupitelstvo. BORSAY nám měla na konci loňského roku vyplatit za dluhopisy přes 21 milionů korun, jenže peníze na účet nepřišly. Protože se objevily tři nabídky jiných firem na odkup dluhopisů za více než 21,5 milionu korun, nechtěli jsme s odsouhlasením nabídky na zastupitelstvu váhat ani minutu. Jako starostku Prahy 6 mě teď nejvíc zajímá hlavně to, že společnost Radek International od nás dluhopisy odkoupí a my dostaneme zpět svoje peníze. Částka je to významná, protože to pro nás znamená například opravu jednoho bytového domu v Břevnově a byli bychom sami proti sobě, kdybychom tuto nabídku nevyužili.

Jaké akce v Praze 6 chystáte?

Už 12. února začíná „Devatenáctý Břevnovský masopust“, sraz masek do průvodu je letos v půl čtvrté letos u KC Kaštan v ulici Bělohorská 150. V plném proudu jsou už i představení z cyklu Z hvězdiček rostou hvězdy, každý měsíc vždy v sobotu nabízí v Národní technické knihovně koncert, nebo divadlo. V Písecké bráně už čekají filmy, přednášky a zajímavé akce v programu „Fresh senior klub“. Na všechny tyto akce je vstup zdarma. Další podrobnosti a jiné aktuality ze života na Praze 6 jsou na našich internetových stránkách www.praha6.cz.