www.bezbarierova6.cz usnadní lidem cestu

Praha 6 spouští nové webové stránky bezbariérová Šestka. Ty přinášejí užitečné informace o míře přístupnosti více než stovky vybraných objektů na území Prahy 6. Národní rada osob se zdravotním postižením potvrzuje, že Praha 6 je v této oblasti průkopníkem.

„Podobnou službu žádná jiná pražská městská část zatím nemá. Praktický průvodce  obsahuje úřady, školy, zdravotnické instituce, ordinace lékařů, pošty, obchody, banky, divadla a památky. Popisuje hned 115 objektů,“ říká Petr Ayeboua, radní pro sociální oblast.

Stránky bezbarierova6.cz budou také součástí nového webu městské části – www.praha6.cz. Ten prochází kompletní „rekonstrukcí“. Současná podoba portálu byla spuštěna v září 2005 a od roku 1998 se jedná už o čtvrtou grafickou podobu. „Připravujeme kompletní revizi struktury a rozsahu poskytovaných informací,“ říká tiskový mluvčí radnice Adam Halmoši.

Bezbarierova6.cz pomáhá lidem s těžkým tělesným postižením, ale i těm, kteří mohou mít pohyblivost sníženu krátkodobě, rodičům s malými dětmi nebo seniorům naplánovat bezbariérovou trasu nebo přístupnost objektů ještě před tím, než vyrazí do terénu.

Web MČ Praha 6 „Šestka bez bariér“ naplňuje přesně to, na co dlouhodobě Národní rada osob se zdravotním postižením ČR upozorňuje. Často chybí detailní informace o přístupnosti veřejných objektů či dopravy bez bariér.

Stránky budou i pro nevidomé

„Oceňuji, že webové stránky jsou přehledné, intuitivní, ikonky jsou na první pohled srozumitelné. Věřím, že Praha 6 na stránkách bude dále pracovat tak, aby je přizpůsobila návštěvníkům se zrakovým postižením,“ řekl předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása.

„Do budoucna chceme, aby stránky byly preciznější a aby si jejich prostřednictvím lidé rychle a jednoduše naplánovali trasu do nejmenších detailů,“ slibuje radní Ayeboua.

Kromě stránek je k dispozici i tištěná brožura „Šestka bez bariér“, kterou je možné dostat v tištěné podobě na informačních centrech MČ Praha 6 a kdokoliv si ho může také stáhnout z těchto internetových stránek v PDF dokumentu.

Novou internetovou službu Praha 6 hlásí i do soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby města a obcí Zlatý erb 2013, kde pravidelně v minulosti bodovala.