Fotbalová Dukla láká na posily v týmu a rekordní počet 8150 míst

náhled souboruDo jarní části fotbalové sezóny vstupuje Dukla s kompletní tribunou stadionu na Julisce. 

Další přísun sedaček v barvách Dukly bude sloužit jak fotbalu, tak atletice. Beton, nápis „UKL“, ve kterém chybí D i A, stejně jako nekompletní sektor hostí, bude po vstupu do jarní části sezóny minulost.

V zimní přestávce začala druhá a hodně očekávaná etapa osazování tribuny. „Klubu se podařilo získat finanční prostředky na druhou etapu výstavby tribuny, která započala v zimní přestávce a do jarní sezóny vstoupí Dukla s osazenou celou hlavní tribunou stadionu, samozřejmě i se sektorem hostí,“ uvedl generální ředitel Michal Šrámek. II. etapa tak navýšila počet míst k sezení na konečných 8 150 míst oproti původním 4 590.

Dle požadavků Fotbalové asociace byla zahájena na podzim 2011 první etapa osazení tribuny sedačkami. Tato etapa zahrnovala osazení tří sektorů a část sektoru hostí o celkové kapacitě 4590. Ve spolupráci s ASC Dukla, která zajistila sanaci betonové části tribuny, tak má Juliska v současné době osazenou celou hlavní tribunu moderními plastovými sedačkami, původní dřevěné lavice zmizely ze stadionu úplně.

Bod z Teplic

Během zimní přípravy posílil prvoligový tým o dva hráče, odchovance Matěje Hanouska a Španěla Néstora Albiacha Rogera, který nahradil odcházejícího Jana Pázlera. „Celý plán, který jsme si do zimní přípravy stanovili, jsme dodrželi.  Jestli byla příprava úspěšná, ukáže až vstup do jarní části sezóny,“ řekl Luboš Kozel, trenér „A“ týmu FK Dukla Praha.

FK Dukla Praha představila během tiskové konference k podepsání memoranda o spolupráci s Prahou 6 také nového partnera, kterým je vedle generálního partnera společnosti Carbounion od jara také Škoda Transportation.

V prvním jarním utkání Dukla předvedla pěkný výkon, když s Teplicemi remizovala 1:1 a ze Stínadel přivezla jeden bod. Obě branky padly z přímého kopu. Za Duklu skóroval Luboš Kalouda.

8. března v tradičním čase 18 hod. se tak Dukla poprvé na jaře představí před domácími diváky proti klubu 1. FK Příbram. O čtrnáct dní později ji prověří tým SK Dynamo České Budějovice.

Pro fanoušky z Prahy 6 je jako obvykle připravena zvýhodněná cena vstupenek, v podobě 43% slevy. Slevu obdrží každý, kdo se prokáže občanským průkazem s trvalým bydlištěm na Praze 6. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Aktuální informace k chystaným akcím, rozpis zápasů a novinky lze najít na www.praha6.cz, www.fkdukla.cz, kde budou i soutěže a speciální akce.

Domácí zápasy na Julisce

8. března, 18 hod.: FK Dukla Praha – 1. FK Příbram
29. března, 18 hod.: FK Dukla Praha – SK Dynamo České Budějovice

(Termín utkání bude průběžně upřesňován na www.fkdukla.cz v návaznosti na zařazení do TV přenosů)