Frisbee turnaj na Petřinách

náhled souboruV únoru se ve sportovní hale ZŠ Petřiny–jih konal sedmý ročník Frisbeer Cupu, mezinárodního turnaje ve freestyle frisbee, který je zároveň mistrovstvím republiky v tomto atraktivním sportu s „létacím talířem“. 

Na startovní listině se kromě hráčů světové špičky včetně několikanásobných mistrů světa představil značný počet začínajících hráčů z Česka, Německa a Polska, kterým turnaj umožnil nasbírat první závodní zkušenosti.

Finále nabídlo divákům freestyle frisbee na té nejvyšší úrovni. Za doprovodu zvolené hudby předváděli soutěžící svoje nejlepší technické i akrobatické kreace a další triky s létajícím diskem. Po tvrdém, ale férovém souboji přišla ceny vítězům předat starostka Marie Kousalíková.

Turnaj doprovázela skvělá atmosféra, ke které přispěli především diváci, kteří na zaplněném ochozu petřinské haly odměňovali výborné výkony hráčů bouřlivým potleskem. V průběhu odpoledne byly krom soutěžních sestav k vidění také exhibice dalších freestylových sportů – footbag a free-style fotbal v podání Vaška Kloudy a Honzy Webera, yo-yo show ze stáje Slusny.net, dogfrisbee Lucky Plevové a jejího psího akrobata Raya nebo světelné žonglování skupiny Firelovers.