Kurz fotografování pro seniory

Jedinečný projekt – kurz digitální fotografie pro seniory – otevírá v KC Šlejnická Praha 6 ve spolupráci s organizací Home Senior. Jde o nový celoroční program, díky kterému se zájemci seznámí nejen s digitální technikou, ale vyrazí i na výlety do terénu. 

V posledních letech fotografie prodělala tak rychlý rozvoj, který běžný senior jen stěží mohl zaznamenat. Senioři se během kroužku naučí zacházet s funkcemi digitálních fotoaparátů, naučí se fotografie na počítači upravovat, otestují si své umělecké vlohy, v terénu na Praze 6 navštíví svá oblíbená zákoutí a protáhnou své svalstvo. Nejlepší fotografie budou odměněny v rámci závěrečné výstavy v Písecké bráně.

Společnost Home Senior, která poskytuje především různorodé služby pro seniory, se zatím na Praze 6 prezentovala úspěšnými cestovatelskými besedami. Její ředitel Pavel Vykydal říká: „Právě promítání krásných fotografií z cest po celém světě a skvělé ohlasy nás společně s paní koordinátorkou KC Šlejnická Irenou Simeonovou inspirovaly, aby senioři sami se naučili pořizovat pěkné fotografie, a tím například ve svém volném čase mohli aktivně tvořit a realizovat se.“

V průběhu kurzu tak přijdou na pořadí fotografie přírody, portréty, architektura Prahy 6, makrofotografie či abstraktní umělecké vyjádření. Nejlepší fotografie z kurzu budou veřejnosti představeny na konci roku v prostorách Písecké brány. Nejlepší fotografy potěší hodnotné ceny. Více informací o kurzu i plánované výstavě naleznete na www.homesenior.cz, na stránkách KC Šlejnická či na telefonickém čísle 220 199 610.