Letiště učí děti z Prahy 6 ekologii

náhled souboruZákladní školy v Praze 6 se zapojily do programu ekologické výchovy, který organizuje Letiště Praha. V rámci školní výuky se žáci čtvrtých a pátých tříd dozvědí více o emisích, o fungování čističek odpadních vod nebo o hluku, který způsobuje letecký provoz. 

„Ekologická výchova je složena ze čtyř výukových hodin. Ty se zabývají vybranými environmentálními tématy, která souvisejí s chodem domácností i s provozem letiště – odpady, hluk, emise a čištění a ochrana vod,“ informuje mluvčí Letiště Eva Krejčí. Děti se pomocí názorných pomůcek, video či audio ukázek, interaktivních her a výtvarného ztvárnění naučí definovat význam jednotlivých pojmů a pochopit jejich obsah. Přednášky jsou doplněny řadou soutěží mezi školami, jejichž výsledky se budou vyhlašovat ke konci školního roku. Celý cyklus je následně uzavřen slavnostním zakončením roku na letišti.

Ekologická výchova na školách zajišťovaná letištěm probíhá již druhým rokem. Výuku na školách zajišťují lektoři, kteří mají s ekologickými tématy a s výukou dětí velké zkušenosti. „Program je součástí širšího projektu zaměřeného na odpovědný přístup k životnímu prostředí a informovanost o řešení ekologických témat na Letišti Václava Havla Praha. S pokračováním se předběžně počítá i v dalších letech,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.