Praha 6 a FK Dukla Praha: Memorandum podpoří mládežnický fotbal

náhled souboruPraha 6 a FK Dukla Praha podepsaly historicky první memorandum o vzájemné spolupráci. Výsledkem bude podpora letních fotbalových kempů i zřízení speciálních fotbalových tříd.

Městská část Praha 6 je hrdá na to, že memorandem navazuje spolupráci s jedním ze tří hlavních pražských fotbalových klubů. Patronem spolupráce mezi městskou částí a Duklou je český fotbalista století a čestný občan Prahy 6 Josef Masopust. „Prvoligový klub je s Prahou 6 spojen nejen stadionem na Julisce, ale také významnými fotbalovými osobnostmi. Věřím, že díky memorandu brzy najdeme nejmladší hráče a mladé ke sportu přitáhneme ještě víc,“ řekla při podpisu memoranda Marie Kousalíková, starostka Prahy 6.

Praha 6 s fotbalovou Duklou chystá řadu společných projektů. Jedním z nich jsou například sportovní třídy a rozšířená výuka tělesné výchovy, například na základní škole nám. Interbrigády. „Teď se snažíme skloubit sportovní třídy s běžnou výukou,“ řekl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro školství a sport. „Dále bychom rádi spolupracovali na letních fotbalových kempech a nabídli je širší veřejnosti. Uvažujeme i o přípravě tréninkového centra mládeže v Praze 6,“ vyjmenoval radní Balatka. Radnice také zvažuje rekonstrukci nebo úpravu hřiště na ZŠ Interbrigády, aby ho mohla vedle žáků využívat i Dukla pro tréninky. „Fotbal je hra pro širokou masu, protože je to sport, který není tak finančně náročný, mohou to hrát všichni kluci, kteří pobíhají po ulici a kopou si s míčem. Budeme se těšit na nové talenty, které Dukla vychová, a třeba z nich vyrostou hráči, které budeme jednou všichni obdivovat,“ věří starostka Kousalíková.

K podepsání memoranda vedla radnici delší vzájemná spolupráce s klubem. „V Praze 6 pracujeme s širokou masou mládeže a tuto práci se snažíme neustále zkvalitňovat, a to v rámci kempů, rozšiřování spolupráce na školy na Praze 6 i pořádání turnajů pod záštitou MČ Prahy 6. Těch možností je opravdu hodně,“ řekl Michal Šrámek, generální ředitel fotbalového klubu Dukla Praha.