Rakouský večer v bráně

náhled souboruV rámci pravidelných setkání Fresh senior klubu se konal v únoru v Písecké bráně další kulturně-společenský mezinárodní večer.

Rakouský večer připravilo občanské sdružení Porte ve spolupráci s Rakouským kulturním fórem v Praze za podpory Městské části Praha 6. V úvodu programu pozdravil návštěvníky místostarosta Prahy 6 Petr Ayeboua, který se intenzivně věnuje problémům v sociální oblasti a zdravotnictví.

Po zajímavé přednášce publicisty Josefa Vomáčky o sociálním bydlení v hlavním městě Rakouska a výstavbě nového vídeňského hlavního nádraží se slova ujala spolupracovnice Rakouského kulturního fóra v Praze Gabriela Kalinová. Z Písecké brány se rázem stala velká kavárna a během povídání a promítání obrázků z nejznámějších „Wiener Cafés“ se podával jablečný závin s kávou, ochutnávaly se typické oplatky Manner a slavné Mozartovy marcipánové kuličky.

Na závěr zazněla hudba W. A. Mozarta v podání komorního souboru  pražské hudební rodiny Verner Collegium. Návštěvnost předčila všechna očekávání. Fresh senior klub i tentokrát nabídl zajímavé informace, zábavu, společné zážitky a nová přátelství.

V únoru se v rámci klubových setkání konalo také první setkání z cyklu Hrátky s pamětí, které mělo u seniorů úspěch. Pod vedením lektorky Jitky Suché se senioři naučili, jak si zapamatovat čísla, dozvěděli se, jak paměť trénovat a kde získat více informací o trénování paměti. Kurzy trénování paměti organizuje i komunitní centrum pro seniory ve Šlejnické ulici. 

Hudba Wolfganga Amadea Mozarta zazněla v podání  komorního souboru slavné pražské hudební rodiny Verner Collegium.