Senioři z Prahy mají svůj web

náhled souboruV rámci zlepšení informovanosti svých občanů spouští radnice webové stránky zaměřené na informace pro seniory www.senior6.cz.

Stránky jsou přizpůsobeny starší generaci, mají nenáročnou grafiku, jednoduchou navigaci, aby se dobře četly a orientace v nich byla snadná.

„Městská část Praha 6 si je dobře vědoma výrazného podílu seniorů mezi svými obyvateli. Klíčovým posláním stránek je poskytnout rychle, stručně a jednoduše základní informace o akcích pro seniory, lékárnách, zdravotnických zařízení včetně nejrůznější pomoci v nouzi,“ říká radní pro sociální oblast Petr Ayeboua.

Barevně je web rozdělen do šesti sekcí: Novinky, Fotogalerie, Plánované akce, Zdravotnická zařízení, Kluby a organizace, Důležité informace. Seniorský web je otevřen všem organizacím, které mají lidem v seniorském věku co nabídnout.

S mikrowebem senior6.cz i bezbarierova6.cz se městská část pokusí uspět v soutěži Zlatý erb. Letos už popatnácté rozhoduje odborná porota, ale i veřejnost o nejlepších oficiálních internetových stránkách a elektronických službách měst a obcí. Svým hlasem můžete podpořit městkou část prostřednictvím odkazu z webových stránek praha6.cz.