Domov svaté Rodiny je již po rekonstrukci

náhled souboruZrekonstruovaný objekt Domov svaté rodiny na Petřinách znovu slouží klientům. Slavnostní vysvěcení biskupem Karlem Herbstem se konalo v rámci znovuotevření budovy.

Domov po rekonstrukci opět slouží k celoročnímu ubytování lidí s mentálním a kombinovaným postižením. V současné době objekt poskytuje domov 34 klientům. Díky kompletní rekonstrukci má bezbariérový přístup, novou kuchyni i průchozí ložnice upravené tak, aby respektovaly soukromí klientů. „Rekonstrukce se podařila bez podpory státu, jen díky darům  od lidí a firem,“ ocenil ředitel Domova Tomáš Biňovec.

V dubnu se v opraveném objektu Domova v Ulrychově ulici otevře kavárna pro veřejnost, která bude klientům sloužit jako zácvikové pracoviště. Tréninkové pracoviště nabídne lidem s mentálním postižením podporu v rozvíjení základních pracovních a sociálních dovedností. „Klienti se budou podílet na obsluze, přípravě nápojů, občerstvení a úklidu,“ vysvětlil ředitel Biňovec.

Domov svaté Rodiny, jehož zakladatelkou byla čestná občanka Prahy 6 sestra Akvinela, poskytuje zázemí lidem s mentálním postižením více než dvacet let. Společně s objektem v Liboci se stará o více než sedm desítek postižených.

Biskup Karel Herbst se ujal slavnostního svěcení nového objektu, otevření se zúčastnil místostarosta Petr Ayeboua, herečka Kamila Špráchalová, bývalý ředitel Domova svaté Rodiny pan Antonín Švejnar, a řada hostů. O kulturní program se postaraly pěvecké soobory Bělásek a ACANT.