e-Aukce může ušetřit náklady na energie

náhled souboruMožnost ušetřit náklady na energii ve svých domácnostech mají občané, kteří se zapojí do hromadné e-Aukce na dodávku elektřiny a plynu.

Radnice Prahy 6 uspořádala e-Aukci, kterou pro ni organizuje společnost eCENTRE. Sběr dat probíhá do 5. dubna na kontaktním místě ve Skleněném paláci na nám. Svobody.

Výsledkem aukce by mělo být snížení nákladů na elektřinu pro domácnosti v Praze 6. „Městská část ve svých objektech jen vloni za elektřinu ušetřila díky aukci přes 1,3 milionu korun. Chceme dát tuto šanci i našim občanům,“ řekl místostarosta Prahy 6 Petr Ayeboua. Přihlásit se může kterákoliv domácnost, přičemž přihláška, její zpracování i účast v e-Aukci je pro občany Prahy 6 zdarma. Samotná e-Aukce se uskuteční 30. dubna 2013.

Organizátor zajistí občanům po e-Aukci podpis smlouvy s vítězným dodavatelem, který naopak zajistí výpověď u stávajícího dodavatele. Během března se do aukce přihlásilo na 400 zájemců.

Ještě do 5. dubna lze ve Skleněném paláci odevzdávat podklady pro aukci, tedy kopie stávající smlouvy na elektřinu/plyn i kopie vyúčtování elektřiny/plynu.

MČ Praha 6 využívá systém internetových aukcí už třetím rokem. Byla vůbec první, kdo tuto službu spustil a začal využívat. V roce 2011 za ni také dostala cenu Nejlepší elektronická služba v kraji. Celkem na Praze 6 proběhlo již téměř 80 e-Aukcí. „Jde o velmi dobrou a transparentní službu veřejnosti,“ řekl místostarosta Prahy 6 Petr Ayeboua.