Jarní vycházky pro seniory

náhled souboruS příchodem teplého počasí organizuje Praha 6 procházky po zajímavých místech v hlavním městě. Výlety jsou další z možností aktivního trávení volného času, které radnice svým seniorům nabízí.

Pravidelné čtvrteční vycházky jsou určené pro seniory nad 65 let v dobré zdravotní kondici. Vedou je manželé Janouškovi, zkušení průvodci, sami v seniorském věku. Případné vstupné do navštívených památek si hradí každý sám.

Čtvrtek 21. března Pražské ostrovy: Slovanský, Střelecký, Kampa

Sraz před vchodem do Národního divadla ve 14 hod. Osudy tří pražských ostrovů, budovy Mánesa, Žofína, tajemný kostelík sv. Jana na Prádle na Kampě a další zajímavosti.

Čtvrtek 28. března Pražské Podskalí

Sraz ve 14 hod. u Podskalské celnice Na Výtoni, tramvaj č. 3, 7, 17. Historie pražského Podskalí a svérázných podskaláků, včetně návštěvy muzea Na Výtoni, podle zájmu i možná návštěva kostelíka Nejsv. Trojice, zajímavé domy v okolí.

Čtvrtek 11. dubna Od Lužického semináře na Klárov

Sraz 14 hod. na Malostranském náměstí v podloubí Malostranské Besedy. Historie „Pražských Benátek“, Juditina a Karlova mostu, návštěva nejstarší pražské zahrady – dnes Vojanových sadů, Lužický seminář, Hegertova cihelna a další zajímavosti.

Čtvrtek 25. dubna Z Pohořelce na Petřín

Sraz 14 hod. na stanici tramvaje č. 22 na Pohořelci. Předpolí Pražského hradu – Pohořelec, kolem zaniklé Strahovské brány zajímavou cestou podél skal a barokního opevnění na vrch Petřín, seznámíme se s jeho minulostí. Podle zájmu lze sejít až do zahrady Kinských s krásnými výhledy.