Jiří Ježek zvolen Paralympionikem roku

náhled souboruHandicapovaný cyklista Jiří Ježek z Prahy 6 se stal paralympionikem roku. Vítěz paralympiády v Londýně opět ovládl hlasování padesáti odborníků ankety Českého paralympijského výboru. Nejlepším handicapovaným sportovcem České republiky se stal již potřetí.

Sezóna 2012 byla pro Jiřího Ježka jednou z nejúspěšnějších v jeho kariéře. Vedle zlaté a stříbrné medaile z Her v Londýně obhájil celkové vítězství v seriálu Světového poháru ParaCycling a na dráhovém mistrovství světa vybojoval stříbro ve stíhacím závodě.

„Vítězství v anketě mě potěšilo, protože vzešlo z hlasování lidí, kteří se v paralympijském sportu orientují,“ řekl Jiří na pódiu při přebírání ocenění. „Po úspěchu v Londýně jsem se trochu obával, jestli najdu sílu a chuť do dalšího náročného tréninku, ale letošní zimní příprava mi ukázala, že ta chuť a radost z cyklistiky je ještě větší. Mám za sebou nejkvalitnější tréninkové období v životě. Sice to samozřejmě nemusí znamenat, že budu lepší, ale pro mě je to důležitý pocit vnitřní jistoty,“ říká s tím, že už nyní se nemůže dočkat prvních závodů. Jeho prvním letošním startem v Čechách bude tradiční závod Českého poháru Brno–Velká Bíteš.

Mezi oblíbené zastávky v závěru sezony patří i závod Pražská 50, který se koná pravidelně v září v Dejvicích.