Kulturní program pro seniory i Na Marjánce

Seniorské dny Na Marjánce, tak se nazývá nový projekt, který seniorům v Praze 6 rozšíří stávající možnosti společenského a kulturního vyžití.

Radnice Prahy 6 ve spolupráci s Home Senior, s.r.o. připravila celkem devět pořadů, které se budou od dubna do června konat ve společenském sálu Na Marjánce v Břevnově.

Program, který zaštítil místostarosta Petr Ayeboua, se skládá z koncertů, promítání, divadla, tance, her, ale i naučných pořadů. „Snažili jsme se, aby program byl pestrý, a abychom také seniorům v lokalitě Břevnov a okolí nabídli možnost aktivního využití volného času. Akce jsou pro všechny seniory z Prahy 6 zdarma, k dispozici bude též malé občerstvení,“ řekl Petr Ayeboua, radní pro sociální oblast.

Pořady se konají vždy ve čtvrtek jednou za dva týdny od 14 hodin. Třikrát je k odpolednímu programu zařazen také dopolední program od 11 hodin. V celkem šesti dnech tak bude návštěvníkům nabídnut různorodý program, na jehož základě také radnice získá zpětnou vazbu, které kulturní programy jsou žádanější více a které méně. „Naším záměrem je, že po vyhodnocení pilotního projektu se budeme snažit navázat dalšími akcemi, které se ukázaly jako nejoblíbenější a nejpřínosnější, a nabídku společenských programů pro seniory tak budeme i nadále zkvalitňovat a rozšiřovat,“ řekl místostarosta.

Ředitel Home Senior Pavel Vykydal, kterého již senioři Prahy 6 znají například díky cestovatelským besedám či kurzu digitální fotografie v KC Šlejnické, doplňuje: „Všechny seniory srdečně zvu na úvodní dubnová koncertní představení, na kterých vystoupí a zpěvem potěší paní Petra Černocká a pan Josef Zíma.“

V červnu se Na Marjánce bude konat divadelní představení Revizor. „Neuskuteční se klasicky ve čtvrtek, ale v pátek 7. 6. večer. Lístky do divadla si je třeba vyzvednout na akci dva týdny předem“.

Program Na Marjánce

Čtvrtek 11. 4. ve 14 hod. Petra Černocká, koncert

Čtvrtek 25. 4. ve 14 hod. Josef Zíma, koncert

Čtvrtek 9. 5. v 11–13 hod. Přednáška: Zdravá výživa jinak. Jak správně vařit a jak zdravě nakupovat? Zajímavé a odborné informace včetně ochutnávky.

Čtvrtek 9. 5. ve 14 hod. Promítání snímku „Praha – Nepál v prachu cest“ – I díl s odborným výkladem Jana Karla

Adresa:
Na Marjánce, Bělohorská 35/262, 169 00 Praha 6, Břevnov
(tram 22 a 25 – zastávka Marjánka)