Mladé tanečnice dělaly radost lidovkami

náhled souboruJedním z odpoledních kulturních programů v Komunitním centru ve Šlejnické ulici bylo březnové vystoupení souboru Musica e Danza.

Dívky se v sedmdesátiminutovém programu představily třemi pěveckými a tanečními suitami českých a moravských lidových písní. Mnohé z těchto písní publikum znalo a s radostí si zazpívalo spolu s účinkujícími. V programu dále zazněly i písně jiných kultur (např. africká, cikánská, izraelská), členky souboru navíc dokázaly svou všestrannost i sborovým zpěvem barokní skladby A. V. Michny z Otradovic. Své představení úspěšně zakončily taneční kreací na Slovanský tanec A. Dvořáka. „Publikum bylo neuvěřitelně milé a vstřícné a naše děti odjížděly s pocitem, že opravdu přinesly všem radost,“ uvedla umělecká vedoucí souboru Helena Séquardtová.

V dubnu se návštěvníci komunitního centra mohou těšit například na rekonstrukci první divadelní hry Voskovce a Wericha Vest pocket revue nebo na hudební vystoupení o zajímavém životě hudebního skladatele Jaroslava Ježka.