Obrazy i fotografie v galerii Anderle

náhled souboruNa obrazy i fotografie láká nová výstava v Galerii Anderle v Pélleově vile. Zatímco Jiří Anderle návštěvníky v cyklu Tenkrát a dnes seznamuje se vztahem své tvorby z osmdesátých let k dílům nejsoučasnějším, Jitka Štenclová nabízí vstup do duševního prostředí.

Soubor obrazů Nánosy (ne)vědomí vyzařuje radost z tvorby a úžas ze stvoření.  Obrazy a kresby Jitky Štenclové lze vnímat jako pestrou tkáň, skrývající v sobě mnohovrstevnaté významy a možné výklady. Prvním vjemem však zůstává opticky působivá souhra mezi zářivou barevností a jasnými tvary. Prohlídka výstavy s autorkou obrazů se koná v galerii Anderle 14. dubna od 15 hodin.

Výstavu doplňují fotografie Václava Kříže „Neobyčejně obyčejný svět“. Zachycují prosté situace i velkolepé události, ve kterých se odráží autorovo vidění a vnímání. Hlavní část Křížovy tvorby tvoří street fotografie, jež je uměním okamžiku a vypráví příběh o městě, o lidech, o jejich náladách, smutku, starostech a radostech. Fotografie Václava Kříže jsou otevřené širokému spektru diváků, plné zajímavých a výrazných postřehů, přitom však ponechávají dostatek volného prostoru pro individuální interpretaci.

Výstavu je možné navštívit do 9. června, otevřena je denně kromě pondělí a státních svátků od 10–18 hodin.


Jeden z vystavených obrazů J. Štenclové.